19/03/2019//19:00// Beautiful Boy///

Nieuws

Twee filmvoorstellingen in het CBK op 28 december

 

 

In samenwerking met het mobiel Filmhuis Emmen vertoont het CBK Emmen elke maand films en documentaires. Steeds een film met kunstzinnige verbeelding of onderwerpen  veelal passend bij de lopende of komende tentoonstellingen. 

 Voor onze jongste bezoekers kiezen wij films uit die qua verhaal of techniek de verbeelding aanwakkeren. De films en documentaires zijn een samenwerking met het Filmhuis Emmen. In de kerstvakantie: Disneys betoverende muzikale tekenfilm

 

Fantasia 2000

Donderdag 28 december // 14.30 uur

 

in 't Lab van het CBK Emmen

Speelduur: 74 minuten

Voor: 6 jr. en ouder

Toegang € 3,00 (incl. drinken en wat lekkers)

Graag even aanmelden via cbk@emmen.nl of 0591 68 58 20.

Klik hier voor meer informatie

 

In Fantasia danst beeld met muziek. Fladderende driehoekjes binden de strijd aan op Beethovens Vijfde Symfonie. Een school walvissen kiest het luchtruim tijdens Respighi's 'Pini di Roma' en even later wordt onder de klanken van Gershwins 'Rhapsody in Blue' het leven in het New York van de jaren dertig getoond. Vervolgens beleeft een tinnen soldaatje een bloedstollend avontuur op Sjostakovitsj' Pianoconcert No. 2 en haalt een flamingo stunts uit met een jojo op Saint-Saëns' 'Le Carnival des Animaux'. Mickey Mouse ziet zijn kunsten uit de hand lopen terwijl 'l'Apprenti-sorcier' van Dukas klinkt en Donald Duck helpt de oude Noach een handje op Elgars 'Pomp and Circumstance'. Tenslotte verrijst de natuur uit de as op de laatste maten van Igor Stravinksky's 'Vuurvogel Suite'.


Een film over de vitale kracht van kunst, over een plek waar schoonheid eeuwig voortleeft, waar liefde en dood samenleven.

FOREVER

Donderdag 28 december // 20.00 uur

 

Speelduur: 95 minuten

geregisseerd door Heddy Honigmann

 

in 't Lab van het CBK Emmen

Toegang: € 3,00

Graag even aanmelden via cbk@emmen.nl of 0591 68 58 20.

Klik hier voor meer informatie

 

FOREVER toont de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise, door de ogen van de bezoekers. Velen komen vooral voor hun 'eigen' doden: echtgenote, vader of zoon. Andere bezoekers laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en inspiratie kunnen vinden.