16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

Frank Westerman bij De Schreeuwende Vrouw

Frank Westerman is vrijdagavond 15 april te gast tijdens een nieuwe aflevering van cultureel café De Schreeuwende Vrouw in Emmen. Journalist Joep van Ruiten zal Westerman (o.a. Ingenieurs van de ziel, De Graanrepubliek, El Negro, Ararat,) onder meer bevragen over zijn nieuwe, nog te verschijnen boek Een woord een woord waarin hij op zoek gaat naar een weerwoord op terreur.

Het interview met de schrijver en journalist Westerman (Emmen, 1964) vormt de opmaat voor een avond die in het teken zal staan van leescultuur en het vrije woord. Te gast zijn onder anderen de jonge schrijvers Ebru Merttürk en Sophie Bakker. Daarnaast debatteren de docenten Nederlands Ted Schilder en Margreet Heine over de zin en onzin van de leeslijst in het onderwijs en het nut van de canon van de Nederlandse literatuur.

Voorts vermeldt het programma een optreden van Gerwin Groote en vertellen verschillende Emmenaren over hun leesgedrag. Presentator is Ellen Veenema. Het cultureel café in de bibliotheek aan het Noorderplein is de vierde in een reeks die mogelijk wordt gemaakt door Emmen Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen.

De Schreeuwende Vrouw is bedoeld als podium voor makers en publiek, voor cultuurconsumenten en – producenten, voor bijzondere initiatieven, nieuwe ideeën, afwijkende opvattingen en een kritische blik. Zo hoopt De Schreeuwende Vrouw een bijdrage te leveren aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe waar amateurs en professionals de ruimte en aandacht krijgen die zij verdienen.

De entree voor het cultureel café is gratis. Bezoekers mogen middels een vrije gift na afloop bepalen wat kunst en cultuur in Emmen hen waard is. Aanvang 19.30 uur. Reserveren kan via deschreeuwendevrouw@gmail.com.