16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

Filmhuis Emmen draait prijswinnaar Goodbye van Daan Alberts

Deze week dubbel animatieplezier in Filmhuis Emmen. Voorafgaand aan de vertoning van The Red Turtle van Michael Dudok de Wit draait Filmhuis Emmen Goodbye van student/filmmaker Daan Alberts uit Assen. Met deze korte animatiefilm won Daan de Kunstbende 2016. Kunstbende ontdekt elk jaar jong talent en helpt hun werk bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Onderdeel van de prijs is dat Goodbye wordt vertoond op International Film Festival Rotterdam 2017. Bekijk de trailer op https://iffr.com/nl/blog/film-winnaar-kunstbende-op-iffr-2017

Daan Alberts: “De film gaat over afscheid, en hoe het is als je iemand moet verlaten als je dat eigenlijk niet wil. Met animatie kun je op een subtiele manier, met de kleinste details extreme emoties laten zien. Je zit niet vast aan de 'echte wereld'. Animeren is best eenzaam, voor deze film heb ik uren alleen op mijn zolder doorgebracht. Maar in een wereld waar alles steeds sneller gaat en dingen minder diepgang nodig lijken te hebben, vind ik het heel fijn om afgezonderd volledig in te zoomen op mijn werk." Daan is de zoon van vormgever Gerard Alberts die o.a. de huisstijl van Filmhuis Emmen ontwierp.

In het kader van het 20-jarige bestaan organiseert Filmhuis Emmen dit jaar allerlei extra activiteiten. Zo starten we in december met het vertonen van korte voorfilms bij de reguliere voorstellingen op maandag- en woensdagavond in bioscoop Utopolis. Met de film van Daan Alberts nemen we hier alvast een voorschot op.