19/03/2019//19:00// Beautiful Boy///

Nieuws

Film in het CBK: The Draughtsman’s Contract

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen vertoont in samenwerking met Mobiel Filmhuis Emmen de film The Draughtsman’s Contract van Peter Greenaway op donderdag 30 november.

In het programmaboekje stond de film REM over architect Rem Koolhaas aangekondigd. Het is helaas niet gelukt deze film voor de aangekondigde datum te krijgen. Wij hopen REM op een later tijdstip alsnog te kunnen vertonen.

 Film bij het CBK: Donderdag 30 november om 20.00 uur,  toegang € 3,- aanmelden: cbk@emmen.nl of 0591 68 58 20

 THE DRAUGHTSMAN’S CONTRACT

Regie: Peter Greenaway

Verenigd Koninkrijk, 1982, 104 min.

Met: Anthony Higgins, Janet Suzman, Anne-Louise Lambert, Neil Cunningham, e.a.

Engeland, 1694. Zelfingenomen kunstenaar Mr. Neville (Higgins) wordt gecontracteerd om het landgoed van Mrs. Herbert te tekenen. Als onderdeel van het contract delen zij het bed, een regeling die uiteindelijk ook de kinderloze dochter betreft. 'Het contract van de tekenaar' is het speelfilmscenario- en regiedebuut van Greenaway, een verbluffend elegante eersteling gedrenkt in rijk surrealisme en dito raadsels en humor.

Michael Nyman (The Piano) leverde de passend urgent klinkende stukken bij de verbale beroering.

 Het verhaal is intrigerend. Een whodunnit met vele mogelijk daders die allen hun eigen motieven hebben en hun voordeel kunnen doen met de moord op de heer des huizes. Briljant, intrigerend en bovenal visueel strak en mooi geënsceneerd. Eerst betreft het hier een gedetailleerde beschrijving van het Engeland eind 17de eeuw. De strijd in de aristocratie, de positie van de vrouw, de verwikkelingen met Nederland en bovenal de kunst en architectuur van die tijd worden gedetailleerd maar toch ook speels weergegeven.