16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

"Deux jours, une nuit" van Dardennes naar de Oscars

Het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft gemeld dat de langspeelfilm "Deux jours, une nuit" België zal vertegenwoordigen op de komende editie van de Academy Awards. Het is de vierde keer dat een film van de broers Dardenne voorgedragen wordt voor de Oscars. Een nominatie hebben de Belgische filmbroers nog niet in de wacht gesleept.

"Deux jours, une nuit" van Jean-Pierre en Yves Dardenne vertelt het verhaal van een vrouw die haar collega's moet overtuigen om een premie te weigeren, zodat zij haar werk kan behouden. De Franse actrice Marion Cotillard (foto) vertolkt de hoofdrol in de film.

"Deux jours, une nuit" is de vierde film van de Dardennes die voorgedragen wordt door België voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. "Rosetta" (1999), "Le fils" (2002) en "L'enfant" (2005) werden eerder voorgedragen, maar werden niet genomineerd voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.

De films van de Dardennes werden al verschillende keren gelauwerd op het Filmfestival van Cannes. "Rosetta" en "L'enfant" waren in het verleden goed voor de Gouden Palm, de hoofdprijs op het prestigieuze event.

Bron: DeRedactie.be