16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

De Schreeuwende Vrouw strijkt neer in Emmen

Een nieuw attractiepark, een nieuw plein, een nieuw centrum, een nieuw theater. Emmen maakt een bijzondere tijd door. Daar hoort een cultureel café bij.

Op initiatief van Kees Groenevelt, Hank van der Vaart en Joep van Ruiten vindt vrijdag 18 september in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen cultureel café De Schreeuwende Vrouw plaats. Het is de eerste in een reeks die mogelijk wordt gemaakt door Emmen Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen.

Het eerste café staat in het teken van theater. Voor een goed gesprek zijn uitgenodigd theaterdirecteur Jan Geert Vierkant, theatercriticus Jacques d' Ancona, Muzeval-programmeur Mieke Kluivers, Arie Wink van het Noord Nederlands Toneel en theatermaker Eva Wortmann. Daarnaast zijn er optredens van zanger/componist/radiomaker Bert Kamping en acteur/columnist Gerwin Groote. De presentatie is in handen van Ellen Veenema.

De Schreeuwende Vrouw wil liefhebbers van kunst en cultuur in Emmen bij elkaar brengen. Het café moet een podium bieden voor makers en publiek, voor cultuurconsumenten en – producenten, voor bijzondere initiatieven, nieuwe ideeën, afwijkende opvattingen en een kritische blik. Zo hoopt De Schreeuwende Vrouw een bijdrage te leveren aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe waar amateurs en professionals de ruimte en aandacht krijgen die zij verdienen.

De entree voor het cultureel café is gratis. Bezoekers mogen middels een vrije gift na afloop bepalen wat kunst en cultuur in Emmen hen waard is. Aanvang 19.30 uur. Reserveren kan viadeschreeuwendevrouw@gmail.com.