16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

Dag van de mensenrechten in Filmhuis Emmen

Woensdag 10 december is de Dag van de Mensenrechten. In samenwerking met Amnesty International Zuidoost-Drenthe draait Filmhuis Emmen op maandag en woensdag, de film Manuscrips Don't Burn van de Iraanse regiseur Mohammad Rasoulof.

In Manuscripts don’t burn krijgt Kasra, schrijver en ex-politiek gevangene, te maken met de Iraanse geheime dienst. Het gaat om een oud manuscript over een mislukte aanslag die de overheid beraamde op een bus met dissidenten. Bijna twintig jaar later vormt dit verboden document nog steeds een bedreiging. Twee huurmoordenaars moeten de overgebleven kopieën terughalen en Kasra het zwijgen opleggen, desnoods met geweld.
Regisseur Mohammad Rasoulof won in 2013 met zijn film een prijs op het filmfestival van Cannes. Hij maakte een soortgelijk verhaal mee toen hij in 2010 werd gearresteerd. Momenteel is hem door de Iraanse overheid huisarrest opgelegd. Vanwege het verbod op het maken van films werd dit drama voor een groot deel clandestien opgenomen in Iran. Op de aftiteling zijn de namen van de cast en crew wegens veiligheidsoverwegingen weggelaten.

Website Amnesty International Zuidoost Drenthe