16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

Adri de Fluiter bij De Schreeuwende Vrouw

Kunstenaar en cultureel ondernemer Adri de Fluiter is vrijdagavond 6 november hoofdgast tijdens een nieuwe aflevering van cultureel café De Schreeuwende Vrouw in Emmen. Tijdens een gesprek met journalist Joep van Ruiten zal hij vertellen over zijn inspiratiebronnen, over zijn projecten in Drenthe en daarbuiten en hoe hij zich als kunstenaar heeft ontwikkeld.

Het interview met De Fluiter vormt de opmaat voor een tafelgesprek over mogelijkheden en beperkingen voor kunstenaars in Zuidoost-Drenthe. Tentoonstellingsmaker Hannie Rijnierse (CBK Emmen), beeldend kunstenaar/fotograaf Saksia Boelsums en kunstenaar Elsbeth van Beilen van Atelier Abel zullen onder leiding van journalist Rien Kort hun licht over dit onderwerp laten schijnen.

Ook op het programma staat een optreden van columnist/acteur Gerwin Groote en een preview op Van Goede Grond. Presentator is Ellen Veenema. Het cultureel café op de begane grond van de bibliotheek aan het Noorderplein is de tweede in een reeks die mogelijk wordt gemaakt door Emmen Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen.

De Schreeuwende Vrouw is bedoeld als podium voor makers en publiek, voor cultuurconsumenten en – producenten, voor bijzondere initiatieven, nieuwe ideeën, afwijkende opvattingen en een kritische blik. Zo hoopt De Schreeuwende Vrouw een bijdrage te leveren aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe waar amateurs en professionals de ruimte en aandacht krijgen die zij verdienen.

De entree voor het cultureel café is gratis. Bezoekers mogen middels een vrije gift na afloop bepalen wat kunst en cultuur in Emmen hen waard is. Aanvang 19.30 uur. Reserveren kan via deschreeuwendevrouw@gmail.com.