16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

3de editie van cultureel café "De Scheeuwende Vrouw"

Graag nodigen wij u uit voor de derde editie van het cultureel café 'De Schreeuwende Vrouw' in Emmen op vrijdag 29 januari a.s. Het café begint om 19.30 uur en vindt plaats in de bibliotheek aan het Noorderplein. Deze editie zal in het teken staan van het thema 'Popmuziek'. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Concertorganisator en talentenstimulator Evert Hoven van The Bake Shop is de avond onze hoofdgast. In een gesprek met journalist Joep van Ruiten zal Hoven vertellen waar zijn gedrevenheid vandaan komt om bands en muzikanten onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

Het interview met Hoven vormt de opmaat voor uitgebreid programma met onder meer gitarist Bernard Gepken en een bijzonder optreden van de band We Fall Slowly. Daarnaast praten programmeur Chris Moorman, muzikale duizendpoot Jannet Westebring en Dylan de Lange van poppodium Apollo met journalist Rien Kort over het popklimaat in Zuidoost-Drenthe.

Ook op het programma staan een gitaarduel tussen George en Geosy Kleefman en een column door Gerwin Groote. Presentator is Ellen Veenema.

Ook deze editie is weer mogelijk gemaakt door Emmen Culturele Gemeente van Drenthe 2015/2016, Dagblad van het Noorden, Bibliotheek Emmen en Filmhuis Emmen.

De Schreeuwende Vrouw is bedoeld als podium voor makers en publiek, voor cultuurconsumenten en – producenten, voor bijzondere initiatieven, nieuwe ideeën, afwijkende opvattingen en een kritische blik. Zo hoopt De Schreeuwende Vrouw een bijdrage te leveren aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe waar amateurs en professionals de ruimte en aandacht krijgen die zij verdienen.

De entree voor het cultureel café is gratis. Bezoekers mogen middels een vrije gift na afloop bepalen wat kunst en cultuur in Emmen hen waard is. Reserveren kan via deschreeuwendevrouw@gmail.com.

assets/uploads/unnamed.jpg