16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Nieuws

​Regisseur Eddy Terstall te gast bij vertoning Meet me in Venice

Komende week (maandag 2 november / woensdag 4 november) vertoont Filmhuis Emmen Meet me in Venice, de nieuwste film van regisseur Eddy Terstall. De regisseur is maandag bij de voorstelling van 20.15 uur aanwezig om te vertellen over zijn film en vragen van het publiek te beantwoorden. Terstall was eerder te gast in Filmhuis Emmen bij de vertoning van zijn film Vox Populi. Meet me in Venice gaat over een jonge Nederlandse vrouw die naar Venetië reist om haar Italiaanse vader, die zij jarenlang niet heeft gezien, te ontmoeten. Samen besluiten zij met de oude Oriënt Express naar Istanboel te reizen om elkaar weer beter te leren kennen. Als ze in Turkije aankomen, ontdekt Liza waarom haar vader na al die tijd contact met haar zocht.

Wie ben je

“De film gaat over wat genen doen, over wie je bent”, aldus Terstall in een interview. “Maakt het uit wie je biologische vader is? Dat is iets waar veel mensen mee worstelen, ik zelf ook. Ik heb een stiefvader en ik had een biologische vader die ik bijna niet gekend heb, maar waar ik toch dingen van wilde weten. Het is best een stap om dat soort confronterende vragen te stellen en daar gaat de film over.”

Hoofdrol

De Nederlandse hoofdrollen in Meet me in Vencie zijn voor Beppe Costa en Roberta Petzoldt. Costa is al jarenlang verbonden aan theatergroep Orkater en was te zien in Ja zuster, nee zuster en Koning van Katoren. Petzoldt speelde eerder in twee andere films van Terstall, Sextet en Deal.

Simon

Eddy Terstall maakt sinds begin jaren negentig films. Zijn grootste succes tot nu toe was de tragikomedie Simon uit 2004. De film trok meer dan 150.000 bezoekers en acteur Cees Geel won in New York een belangrijke acteursprijs voor zijn hoofdrol. Ook werd Simon gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscars.