18/02/2019//20:15// Girl///

Patti Cake$

Datum: dinsdag 09 januari 19:00

Land: Verenigde Staten, 2017

Genre: drama

Speelduur: 108 min

Regie: Geremy Jasper

Met o.a.: Danielle Macdonald, Siddharth Dhananjay, Bridget Everett, Cathy Moriarty

De 23-jarige Patricia Dombrowski, ook wel bekend als Patti Cake$ of Killa P, woont in een vervallen stadje in New Jersey. Ze droomt van een carrière als succesvolle rapper, maar ze is gewoontjes en wordt door de rappers op straat uitgelachen. Thuis zit ze vast tussen haar liefhebbende, invalide oma en haar verbitterde moeder. Daarom werkt ze keihard om extra geld te verdienen en grijpt ze elke kans aan om haar muziek naar buiten te brengen. Met de hulp van haar beste vriend Jheri, de mysterieuze muzikant Basterd én haar oma, gaat ze de pestkoppen, onbetaalde rekeningen en onvervulde dromen te lijf!

PATTI CAKE$ is het speelfilmdebuut van de Amerikaanse regisseur Geremy Jasper. Met een cameo voor de legendarische MC Lyte, die de weg vrij maakte voor een hele generatie vrouwelijke rappers. De film werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs van het Cannes Filmfestival en genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Filmfestival.


Patti Cake$ op IMDb

NRC Handelsblad: ★★★★ ‘In de film PATTI CAKE$ is de hoofdrol voor een echte vrouw [...] Het geweldige acteerwerk van Macdonald [...] Niet vaak weet een film feelgood, humor en troosteloosheid zo mooi te combineren’ 

Trouw: ★★★★‘Formidabele hoofdrolspeelster Danielle Macdonald [...] De uitvoering is sprankelend origineel’ 

De Volkskrant: ★★★ ‘Een overtuigende transformatie van Danielle Macdonald tot rapheldin uit New Jersey’

Bekijk de trailer