12/11/2018//20:15// The Third Murder///

Men & Chicken

Datum: maandag 05 september 20:15 // woensdag 07 september 19:00

Land: Denemarken / Duitsland, 2015

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 104 min

Regie: Anders Thomas Jensen

Met o.a.: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik

Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Geweld

Twee broers zoeken hun biologische vader in deze mysterieuze en hilarische, filosofische en absurdistische griezelkomedie. Met afstand de vreemdste Deense film van de laatste jaren, met aanstekelijk plezier gespeeld door een topcast (Mads Mikkelsen, Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas) en geregisseerd door de maker van Adam’s Apples.

De fine fleur van het Deense acteursgilde was nooit eerder zo lelijk. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, David Dencik, Nicolas Bro - het zijn stuk voor stuk bekende en geliefde gezichten uit vele Deense films en televisieseries, maar in Men & Chicken zijn ze, als leden van een nogal wonderlijke familie, haast niet te herkennen.
Op zoek naar hun biologische vader komen Gabriel (Dencik) en Elias (Mikkelsen) terecht in wat op het eerste gezicht een gekkenhuis lijkt - het onderkomen van drie woeste mannen op een klein, van de rest van de samenleving afgesneden eiland. De mannen blijken familie, maar hoeveel genetisch materiaal iedereen precies met elkaar deelt, is de hamvraag; het huis herbergt een tragisch familiegeheim.
Na zijn alom geprezen zwarte komedie Adam’s Apples (2005) was het lang wachten op een nieuwe film van Anders Thomas Jensen. Men & Chicken is een volledig eigenzinnige mix van griezelfilm en komedie, vol vechtpartijen, slechte kapsels, bedenkelijk vooruitgangsoptimisme en ontroerende ontboezemingen.


Links:

Bekijk de trailer