18/06/2018//20:15// Phantom Thread///

Victoria

Datum: maandag 18 januari 20:15 // woensdag 20 januari 19:00

Land: Duitsland, 2015

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 140 min

Regie: Sebastian Schipper

Met o.a.: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

assets/uploads/01 12_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif assets/uploads/01 99drugs.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

Een uitzonderlijke prestatie: de Duitse thriller Victoria bestaat uit één enkel shot. De camera verplaatst zich 140 onafgebroken minuten door hele woonwijken van nachtelijk Berlijn. En dat is meer dan alleen een technisch hoogstandje. Regisseur Sebastian Schipper maakt er met zijn sterke cast een bloedstollende achtbaanrit van.
Victoria opent in een donkere discotheek, waar de titelpersoon doelloos en alleen op de dansvloer staat. De eenzame Spaanse immigrante laat zich even later maar wat graag meeslepen door een groepje ’locals’, ook al zijn zij een voor een niet bepaald de ideale schoonzonen. Terwijl de zon langzaam begint op te komen, gaat het van kwaad tot erger.
Er schuilt meer achter deze personages dan ze aan elkaar willen laten blijken. Naast een intrigerende extra laag, maakt dat de genadeloos escalerende situatie realistischer, en daarmee benauwender. De cast laat daar geen moment de concentratie bij verslappen. Ze voeren de spanning op en sleuren de kijker mee in hun nachtelijke noodlot. Allemaal in één shot dus. Dat is niet alleen erg knap, maar geeft Victoria ook een gevoel van onontkoombaarheid dat je maar zelden zó sterk in film tegenkomt.

Bekijk de trailer