16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

The Paradise Suite

Datum: maandag 07 maart 20:15 // woensdag 09 maart 19:00

Land: Nederland / Zweden / Bulgarije, 2015

Genre: Drama

Speelduur: 119 min

Regie: Joost van Ginkel

Met o.a.: Anjela Nedyalkova, Boris Isakovic en Erik Adelöw

assets/uploads/01 16_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif

The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de verschillende personen, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun buitenlandse afkomst. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en hoop aan de horizon doen gloren.

De film brengt een Bosnische arts uit de vorige vluchtelingenstroom samen met een Servische oorlogsmisdadiger, een Afrikaan die illegaal in de bollenstreek werkt, een Bulgaars meisje dat in de vrouwenhandel belandt en een Zweedse dirigent die met zijn geremde zoontje op een heel ander niveau in de Nederlandse samenleving meedraait.

Omdat The Paradise Suite door de manier waarop alle verhalen samenkomen naar een heel sterke catharsis toewerkt, wordt hij meer dan een gesoigneerde versie van Achter het Nieuws. Mede door de cameravoering die Nederland door nieuwe ogen ziet, verleidt hij de toeschouwer tot grote emoties. Dat gebeurt soms met iets te grote gebaren: zo lijkt het verhaal van dirigent Stig minder verweven met de rest. Aan de andere kant is het gevoel van tweedeling wat daardoor ontstaat, misschien wel precies waarover de film ook gaat.

Bekijk de trailer