21/01/2019//20:15// Fahrenheit 11/9///

Still Alice

Datum: maandag 31 augustus 20:15 // woensdag 02 september 19:00

Land: Verenigde Staten, 2014

Genre: Drama

Speelduur: 99 min

Regie: Richard Glatzer en Wash Westmoreland

Met o.a.: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart

assets/uploads/01 00alleleeftijden.jpg

Alice Howland (Moore), gerenommeerd taalkundige, gelukkig getrouwd en met drie volwassen kinderen, kan tijdens een voordracht opeens niet meer het juiste woord vinden om het punt dat ze wil maken kracht bij te zetten. En dat terwijl ze zelf zo taalgevoelig is. Dagelijks doet ze woordspelletjes met haar oudste dochter. En verder is ze ook gezond bezig – ze is veel buiten, loopt hard, tot ze op een gegeven moment ook daarbij de weg kwijt raakt. Dan gaat er onderzoek plaatsvinden en Alice blijkt te lijden aan een vroege, erfelijke variant van de ziekte van Alzheimer. Een goede kans dus dat ook haar kinderen door de ziekte getroffen gaan worden. Die diagnose legt niet alleen een bom onder het bestaan van Alice, maar raakt natuurlijk het hele gezin. Bovendien gaat Alice haar baan verliezen. Hoe gaat de familie om met deze situatie?

De vraag naar identiteit staat centraal in deze film. Wie ben je als je jezelf niet meer kan uitdrukken? Als je je naasten niet meer herkent? Confronterende vragen die deze film ons stelt.

Still Alice is de verfilming van de gelijknamige roman van neurowetenschapper Lisa Genova. Julianne Moore kreeg voor haar rol als Alice, een Oscar. Ook de rol van Alec Baldwin als haar echtgenoot en die van Kristen Stewart als haar dochter zijn ijzersterk.

Bekijk de trailer