18/06/2018//20:15// Phantom Thread///

Réalité

Datum: maandag 25 januari 20:15 // woensdag 27 januari 19:00

Land: Frankrijk / België, 2014

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 87 min

Regie: Quentin Dupieux

Met o.a.: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Élodie Bouchez

assets/uploads/01 16_jaar.gif assets/uploads/01 99eng.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

Niets is te gek in de onnavolgbare onzinwereld van Dupieux die met Réalité weer een verrukkelijke ‘mindfuck’ voorschotelt.
Jason Tantra is cameraman bij een suf tv-station. Zijn droom: het maken van een horrorfilm over televisietoestellen met demonische krachten. De producent Bob Marshall wil het project wel een kans geven. Op één voorwaarde: Jason moet binnen 48 uur het allerbeste gekerm uit de filmgeschiedenis vinden.
En daar gaat de wannabe-regisseur, gewapend met zijn cassetterecordertje. Zijn zoektocht leidt hem door een kolderiek universum waarin plotlijnen ingenieus over elkaar heen buitelen, bij elkaar inbreken en in elkaar overvloeien. Zo zijn we te gast bij een kookprogramma dat wordt gepresenteerd door een zeurkous met eczeem, volgen we een meisje dat in de maag van een everzwijn een mysterieuze videoband vindt en zien we een leraar in vrouwenkleren rondrijden in een legerjeep.

Het hele surrealistische en absurdistische genre is ontstaan uit de vraag: waarom zouden we geïnteresseerd zijn in een onmogelijk of betekenisloos gegeven? De Russische schrijver Nicolaj Gogol (De neus) gaf het antwoord al: omdat het onmogelijke voortdurend plaatsvindt.

Bekijk de trailer