21/05/2018//20:15// Call Me by Your Name///

Phoenix

Datum: maandag 24 augustus 20:15 // woensdag 26 augustus 19:00

Land: Duitsland, 2014

Genre: Drama

Speelduur: 98 min

Regie: Christian Petzold

Met o.a.: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Megan Gay

assets/uploads/01 12_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif assets/uploads/01 99eng.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

Het leven van Nelly is kapot gegaan toen ze in 1944 naar het concentratiekamp werd afgevoerd. Ze heeft het overleefd, met een verminkt gezicht, en is teruggekeerd naar de puinhopen van Berlijn waar ze na plastische chirurgie op zoek gaat naar haar man, de pianist Johnny.

Nelly von Len keert na de oorlog lichamelijk zwaar beschadigd terug naar haar huis in het verwoeste Berlijn in 1945. Haar misvormde gezicht krijgt ze terug met een gezichtsreconstructie maar liever heeft ze haar leven terug van voor de oorlog met haar man Johnny. Ondanks het vermoeden dat Johnny haar heeft verraden en naar een concentratiekamp heeft gestuurd, gaat ze naar hem op zoek. Johnny die ervan overtuigd is dat Nelly niet meer leeft, herkent haar niet bij hun ontmoeting. Haar gelijkenis met zijn doodgewaande vrouw is niet verontrustend voor Johnny. Hij stelt voor dat Nelly de rol aanneemt van zijn vrouw. Hiermee kan hij de erfenis veilig stellen van haar in de Holocaust vermoorde familie. Nelly stemt in met het plan en wordt haar eigen dubbelgangster. Om haar leven terug te krijgen moet zij erachter komen of Johnny haar verraden heeft en ooit heeft liefgehad.

Bekijk de trailer