21/05/2018//20:15// Call Me by Your Name///

Loin des Hommes

Datum: maandag 07 september 20:15 // woensdag 09 september 19:00

Land: Frankrijk, 2014

Genre: Drama

Speelduur: 101 min

Regie: David Oelhoffen

Met o.a.:

assets/uploads/01 12_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

Algerije, 1954: Daru (gespeeld door Viggo Mortensen) probeert in zijn schooltje in een afgelegen gedeelte van het Atlasgebergte de kinderen het belang van een goede opleiding bij te brengen.

Buiten begint echter de Algerijnse opstand tegen de Franse kolonisator te gisten, een burgeroorlog waarbij noch de opstandelingen, noch de Fransen zachtzinnig te werk gaan. De van alle geweld walgende Daru probeert neutraal te blijven, maar dat zorgt er alleen maar voor dat hij de twéé kampen tegen zich in het harnas jaagt.

Wanneer hij van een gendarme het bevel krijgt de veroordeelde moordenaar Mohamed (vertolkt door Reda Kateb) naar een koloniale rechtbank te brengen, gaan de poppen pas echt goed aan het dansen. Tijdens de zware tocht, waarbij ze te maken krijgen met familieleden die zich willen wreken, het Franse leger en Algerijnse rebellen, groeit er langzaam een band tussen de twee mannen die moeten vechten voor hun vrijheid.

Regisseur David Oelhoffen baseerde zijn film op ‘De Gast’ van Albert Camus: het resultaat is een magistrale existentiële western, met machtige landschappen die niet onderdoen voor het mooiste van John Ford, en met uitermate subtiel ingekleurde personages, feilbaar en allemaal worstelend met de essentiële levensvragen.

Met muziek van Nick Cave en Warren Ellis.

Bekijk de trailer