16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

La Isla Mínima

Datum: maandag 23 november 20:15 // woensdag 25 november 19:00

Land: Spanje, 2014

Genre: Misdaad / Thriller

Speelduur: 105 min

Regie: Alberto Rodríguez

Met o.a.: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, Antonio de la Torre

assets/uploads/01 12_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif assets/uploads/01 99eng.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

In het zuidwesten van Spanje, in Andalusië onder Sevilla, ligt de moerasdelta van de Guadalquivir, een van de grote rivieren van Spanje. Er is weinig verkeer, er is veel natuur. In dit landschap speelt de film zich af.

Het is 1980, de tijd van Franco is nog maar net voorbij, maar leger en politie kunnen daar nog maar amper aan wennen. De bevolking van een klein dorpje in de moeraslanden maakt zich ongerust over de verdwijning van twee frivole zusjes. Twee rechercheurs uit Madrid worden op de zaak gezet. Ze reizen af naar het landelijke zuiden. In hun professionele opvattingen verschillen de heren nogal. De oude rot Juan vindt dat het doel de middelen heiligt, zijn collega Pedro probeert de zaken integer en volgens voorschrift af te handelen. Ze vertegenwoordigen eigenlijk het oude en het nieuwe Spanje. In hun zoektocht stuiten ze op tegenwerking, ze krijgen informatie van een louche, dronken en gewapende man, de burgemeester is bang voor onrust en de locale guardia civil is corrupt. En de plattelandsbevolking leeft bij de regel van 'horen, zien, en zwijgen'. Wat schuilt er achter de verdwijning van de twee tieners?

Een sfeervolle, broeierige en intelligente thriller, die maar liefst 10 Goya's (de Spaanse Oscars) in de wacht sleepte, waaronder die voor beste film.

Bekijk de trailer