18/06/2018//20:15// Phantom Thread///

Janis: Little Girl Blue

Datum: woensdag 30 maart 19:00

Land: Verenigde Staten, 2015

Genre: Documentaire

Speelduur: 103 min

Regie: Amy Berg

Met o.a.: Janis Joplin

Ze zong kaskrakers als ‘Me and Bobby McGee’, ‘Piece of My Heart’ en ‘Cry Baby’, verkocht na haar dood vier miljoen elpees en is tot op heden een voorbeeld voor vrouwelijke rockartiesten: blueslegende Janis Joplin.

★★★★ NRC ★★★★ 'warm en ontroerend portret van rocklegende Janis Joplin. De film richt zich vooral op de kwetsbare ziel achter de ongepolijste stem en de gekke hoofdtooien.' - de Volkskrant

De Wereld Draait Door wijdde al een mooi item aan Janis, kijk het hier terug.

In ‘Janis: little girl blue’ geeft filmmaakster Amy Berg ons een uniek inkijkje in de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Janis Joplin. We zien haar jeugd en het succes, de staande ovaties tijdens beroemde optredens op het popfestival Monterey in 1967 en we zien haar volledig uit haar dak gaan tijdens Woodstock in 1969. Maar de film toont ook het drugsgebruik dat haar uiteindelijk fataal wordt.

Prachtig gemonteerd archiefmateriaal vol interviews met de ster zelf en haar naasten maken de persoon achter het ruige, extraverte podiumbeest zichtbaar. De woorden van Janis staan centraal. Brieven die ze schreef aan haar ouders en geliefden worden voorgelezen door singer-songwriter Cat Power. De film toont een naar liefde hunkerende vrouw, die niets liever wil dan zichzelf geven aan de wereld.

Met ‘Janis: little girl blue’ biedt Amy Berg een intiem portret van de slimme, complexe vrouw die uit het niets opkwam en de muziekwereld voor altijd veranderde.

Bekijk de trailer