18/06/2018//20:15// Phantom Thread///

Gratis openluchtfilm: Wild Tales

Datum: donderdag 10 september 21:00

Land: Argentinië / Spanje, 2014

Genre: Komedie / Thriller

Speelduur: 122 min

Regie: Damián Szifron

Met o.a.: Rita Cortese, Ricardo Darín, Nancy Dupláa

assets/uploads/01 16_jaar.gif assets/uploads/01 99geweld.gif assets/uploads/01 99groftaalgebruik.gif

Filmhuis Emmen presenteert een gratis filmvoorstelling op de stadsvloer voor ‘DE BRASSERIE’

Aanvang: 21:00

Argentinië komt er maar langzaam bovenop na de militaire dictatuur wat langer geleden en het nationale faillissement uit de recentere tijd. Het is lang wachten op betere tijden en geduld moet je maar kunnen blijven opbrengen. Begrijpelijk dat dat niet altijd lukt; frustraties en ergernissen lopen op en komen soms tot uitbarsting.

Zo ook bij de getergde Argentijnse regisseur Damián Szifrón, die de afgelopen jaren ploeterde om diverse filmprojecten van de grond te krijgen. Hij verwerkte zijn frustraties in een reeks scenario's voor korte films die over situaties gaan, waarin mensen wel móeten ontploffen door het 'onrecht' dat ze door een ander wordt aangedaan.

Het levert zes afwisselend komische, tragische en meedogenloze verhalen op. Verhalen die de grenzen van de beheersing onderzoeken. Zoals die van de bedrogen bruid, de uitgescholden wegwerker, van de man wiens auto steeds wordt weggesleept, of van de tuinman die er door de baas wordt ingeluisd....

Dat de Argentijnen de situaties wel herkenden bewezen de weken na uitkomen van de film; meer dan een miljoen bezoekers in 2 weken. Al met al een verzameling korte verhalen, alleen verbonden door hun thematiek – noodlot en de reactie erop – , maar behoorlijk verschillend in toon en lengte. Vakkundig gemaakt en vermakelijk.

Bekijk de trailer