16/04/2018//20:15// Three Billboards Outside Ebbing, Missouri///

Geronimo

Datum: maandag 19 oktober 20:15 // woensdag 21 oktober 19:00

Land: Frankrijk, 2014

Genre: Drama

Speelduur: 107 min

Regie: Tony Gatlif

Met o.a.: Céline Sallette, Rachid Yous, David Murgia

De jonge Nil ging er pal voor haar huwelijksvoltrekking vandoor met haar geliefde Lucky - niet de man met wie ze van haar familie moest trouwen. De broers van Nil zweren bloedwraak. Geronimo probeert de boel te sussen terwijl ze de ontsnapte geliefden in veiligheid brengt.

Tony Gatlif staat bekend om zijn van muziek en dans doordrenkte films; het scenario is minder belangrijk. Dat recept is in ‘Geronimo’ niet anders. Wanneer de emoties hoog oplopen – en dat gebeurt nogal eens in dit beladen ‘Romeo & Julia’ verhaal, wordt dans als uitlaatklep gebruikt. Met indrukwekkende choreografieën en een opzwepende cameravoering is het voor de kijker moeilijk om onaangedaan te blijven. Vol overgave storten de personages zich in hun dans of zang, of dat nu breakdance battles, gypsy flamenco of Turkse zang zijn. Zelfs een opera van Verdi wordt gebruikt ter ondersteuning van een spannende strijd.

Tussen al die intens levende, vol rauwe energie zittende immigranten blijft Geronimo als rots in de branding op haar doel gericht. Slechts in een spaarzaam moment krijgen we haar zonder beroepsmasker te zien: maar dan blijkt dat er niets is dat haar buiten werktijd bindt. Een prachtrol van Céline Sallette.

Bekijk de trailer